
Klassetrivselbloggen – vårt bibliotek med artikler, innlegg og inspirasjon i trivsels- og relasjonsarbeidet.
Slik gjør vi det hos oss – Min Friskole
«Kunst, krop og elevers trivsel» er tittelen på et masterprosjekt fra DPU (Danmarks Pædagogiske Universitetsskole) utarbeidet av Trine Kjær Skovgaard.
Trine Kjær Skovgaard er lærer på Min Friskole. Min Friskole er en nyetablert friskole som ligger i Ørom på Djursland. Skolen rommer 165 elever fra 0. til 9. årgang.
Når du skal lage en undersøkelse
Når du skal lage en undersøkelse Når du bestemmer deg for å lage en undersøkelse, er det noen ting som kan hjelpe deg i prosessen. Hva vil du undersøke? Det første du må vurdere er hva behovet ditt er. Hva vil du ha mer kunnskap om? Du har kanskje en...
Foreldresamtalene
Skal du snart i gang med foreldresamtalene?
Her gir vi våre forslag til hvilke fordeler du får ved å bruke Klassetrivsel som forberedelse til
samtalene dine.
Biblioteket i Babylon
Biblioteket i Babylon er en sosial lek som trener elevenes samarbeidsevner. Foreslått aldersgruppe: 4.-10. klasse.Printvennlig PDFBiblioteket i Babylon (Sosiale leker) Klassetrinn: 4.-10. klasseAntall elever: Hele klassenVarighet: 10-20 minutterUtstyr: Ett...
Slik gjør vi det hos oss – Skolen i Sydhavnen
Robert Walker, pedagog i innskolingen på Skolen i Sydhavnen, forteller hvordan han bruker Klassetrivsels verktøy til å sikre trivselen til sine elever.
Bildeassosiasjon – Sosiale leker
Bilde-assosiasjon er en sosial lek som gir elevene mulighet til å få et innblikk i hverandres assosiasjonsverden. Leken kan også med fordel brukes i fremmedspråksundervisning for å trene ordforråd.
De fire roller
De fire rollene er en sosial lek, hvor elevene lærer om de forskjellige «rollene» i en diskusjon. Elevene trener på å argumentere for synsvinkler og hvordan man interagerer i en diskusjon.Printvennlig PDF De 4 roller (Sosiale leker) Klassetrinn: 7.-10. klasse Antall...
Den blinde orm
Den blinde orm er en sosial lek som gir elevene muligheten til å lære hverandres navn og trene tillit til hverandre. Forslag til aldersnivå: 3.-10. klasse.
Case «Michael»
Følgende inneholder en kort historie, om hvordan en veileder svært tidlig identifiserte et problem, som kunne ha endt med at eleven Michael måtte
droppe ut av gymnaset. Ved hjelp av Klassetrivsel ble problematikken oppdaget tidlig slik at veilederen kunne gripe inn med tiltak rettet mot Michaels situasjon, så han kunne få den støtten som var nødvendig for at han kunne gjennomføre utdannelsen.