La deltakerne besvare

I denne delen av vår e-læring-light, veileder vi deg gjennom prosessen med å samle inn deltakernes besvarelser. Formålet med denne quick-guiden er at du raskt får et overblikk og raskt kommer i gang. 

Engangsnøkler

Når deltakerne skal besvare en undersøkelse må de logge på med unike engangsnøkler. Her kan du se, hvor du finner disse nøklene:

Hent engangsnøkler

Engangsnøkler hentes for hver deltakergruppe.

 1. Velg fanen «DELTAKER»
 2. Trykk på «HENT NØKLER»
 3. Velg mellom «KOPIER NØKLER» eller «SKRIV UT NØKLER»
  1. KOPIER NØKLER: Engangsnøklene kopieres til datamaskinens utklippstavle
  2. SKRIV UT NØKLER: Da åpnes et ekstra dialogvindu, hvor nøklene videresendes direkte til datamaskinens utskriftssystem. Nøklene lastes derfor ikke ned lokalt til datamaskinens nedlastingsmappe.
 4. Deltakerne logger inn på svarsiden. Svarsiden er unik for institusjonen og finnes ved å skrive: klassetrivsel.no/user. Eksempel www.oslo.klassetrivsel.no/user. Den nøyaktige adressen står også på deltakernes utleverte engangsnøkler.

Se i videoen hvor du finner deltakernøkler/engangsnøkler

* Vi snakker dansk i videoen

Forløpet for deltakerne

 1. Deltakerne logger inn på svarsiden (kommune.klassetrivsel.dk/user) ved å taste inn engangsnøkkelen i feltet på siden. Svarsiden står på deltakernes engangsnøkler.

6. Når deltakerne logger inn, er det første som møter dem en introtekst, som ble forfattet til dem da undersøkelsen ble opprettet. Her ser deltakerne formålet med hvorfor de skal besvare undersøkelsen, og hva den skal anvendes til. Introduksjonsteksten skal språklig tilpasses deltakernes aldersnivå og leseferdighet.

Du kan lese våre råd for introteksten og hvordan den bør formuleres i e-læringens GDPR-persondatasikkerhet.

Se hvor eleverne logger ind i videoen

*Vi snakker dansk i videoen

Etter introteksten

 • Deltakerne møter spørsmålene ett om gangen inntil alle spørsmål er besvart og…
 • …til slutt avsluttes undersøkelsen, når deltakeren ser avslutningsmeldingen.

Underveis

 • Deltakernes svar lagres automatisk. Skulle det oppstå feil underveis (f.eks. Sammenbrudd av PC eller nettverk) eller at deltakerne trenger å avbryte undersøkelsen, blir svarene lagret, slik at de ikke trenger å starte på nytt ved neste pålogging.

Etter undersøkelsen

 • Låses deltakerens svar og engangsnøkkel. Det vil si at deltakeren ikke lenger har tilgang til sine svar og kan foreta endringer.

Statusfanen

 • Mens deltakerne svarer, kan du følge med i undersøkelsens fremdrift. Du kan blant annet se, hvem som har svart, og hvem som ikke har svar. Dette gir deg mulighet til å hjelpe deltakere, som kanskje har bruk for hjelp med å komme videre med besvarelsen sin.

 • Du kan også lukke for en deltakergruppe eller for hele undersøkelsen, såfremt det skulle være behov for dette.