Erklæring om informasjonskapsler

Eieropplysninger:
Skolevisjoner AS
Byrået i Son
Brevikbråteveien 9
1556 Son
Org.nr. 912 365 271

Kontakt:
Tlf.: 2198 4081
info@klassetrivsel.no

 

1. Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsler brukes i dag på stort sett alle nettsteder og er i mange tilfelder nødvendige for at levere tjenester på nettstedet.

En informasjonskapsel er en liten tekstfil, som lagres på IT-utstyret til brukeren (PC, nettbrett, smartphone e.l.), slik at utstyret blir gjenkjent. Informasjonskapsler kan blant annet brukes for å utarbeide statistikk over brukernes bruk av nettstedet og for å kunne optimere innholdet på nettstedet. En informasjonskapsel er en passiv fil og kan dermed ikke samle opp opplysninger fra brukerens datamaskin eller spre datavirus eller andre skadelige programmer. Noen informasjonskapsler blir plasserte av andre parter (såkalte tredjeparter) enn den, som står i adresselinjen (URL’en) i nettleseren. Det kan være vanlig innhold, men også f.eks. analyseverktøy eller innebygde kommentarfelter. Det betyr, at det lagres informasjonskapsler fra andre parter enn den som eier nettstedet.

Noen informasjonskapsler lageres bare på IT-utstyret til brukeren, så lenge brukeren har nettleseren sin åpen (sesjonsavhenige informasjonskapsler). Andre informasjonskapser lagres i lenger tid (faste informasjonskapsler). Når brukeren besøker ett nettsted igjen, vil det bli satt nye sesjonsavhenige informasjonskapsler, mens faste informasjonskapsler typisk blir fornyet.

 

2. Informajonskapsler på www.klassetrivsel.no

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet www.klassetrivsel.no for å undersøke hvordan nettstedet blir brukt. Opplysningene i statistikken er anonyme og kan ikke henføres til navngitte brukere.

Nettstedet kan bruke informasjonskapsler fra Google Analytics til å måle trafikken på nettstedet. Du kan fjerne informasjonskapser fra Google Analytics. Se hvordan du gjør det Se hvordan du gjør det her.
På nettstedet kan der være (link til) videoer fra YouTube og/eller Screencast-o-matic. Disse tjenestene kan sette en informasjonskapsel for å følge, hvor mye videoene blir spilt av, når og av hvem, og som vi i så fall ikke kan slå av. Når det blir spilt av videoer fra nettstedet vårt aksepterer du disse informasjonskapslene. Les mer på:
Youtube’s erklæring om informasjonskapsler
Screencast-o-matic’s erklæring om informasjonskapsler

 

3. Hvordan fjerne informasjonskapsler?

Hvordan du sletter eller unngår, at det plaseres informasjonskapser på IT-utstyret, Det kommer an på nettlesertypen. Hvis du f.eks. bruker en PC, kan informasjonskapsler slettes ved at bruke tastatursnarveiene [CTRL]+[SHIFT]+[Delete]. Hvis det ikke virker, eller hvis du eksempelvis bruker MAC, kan du få veiledning her.

 

4. Hvorfor informerer vi om informasjonskapsler?

Alle norske nettsteder er forpliktet til å informere om, hvilke informasjonskapsler de bruker. Informasjonen må være i overensstemmelse med lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven).